Bačko Novo Selo

Informations

 

 

Ime naselja

Bačko Novo Selo

Stanovništvo

1228

Površina (opštine Bač)

367 km²

Administrativni status

Selo

Lokacija centra naselja

45° 17‘22"N, 19° 08‘ 17"E

Visina centra naselja

80 m

 

Bаčko Novo Selo je nаselje u opštini Bаč u Južnobаčkom okrugu. Premа popisu iz 2002. bilo je 1228 stаnovnikа (premа popisu iz 1991. bilo je 1365 stаnovnikа).

Bačko Novo Selo je smešteno uz samu obalu Dunava, što ga posebno čini atraktivnim i poželjnim za turistički oblazak. Samim tim što se nalazi na Dunavu ima veoma lepo prirodno okruženje, stepen očuvanosti i zaštitu tih prirodnih dobara.

Bačko Novo Selo je ucrtano u kartu Dunava i kroz njega prolazi međunarodna biciklistička staza Euro Velo 6.

U njemu živi 1036 seljana različitih etničkih zajednica. Stanovnici sela zive uglavnom na tradicionalan seoski način, bave se isključivo poljoprivredom, ribolovom što je i logično za jedno podunavsko mesto i raznim zanatima što bi takođe moglo biti interesantno turistima, jer u okviru njihove posete ovom selu mogu biti uključeni u obavljanje svakodnevnih seoskih poslova i tako upotpuniti svoj doživljaj.

U neposrednoj blizini sela nalazi se sklop bogatog kulturno – istorijskog nasleđa na relativno maloj teritoriji  koji svakako vredi obići , zatim podunavsko lovište koje nudi birdwatching i foto – safari. Sve ove odrednice i još mnoge druge su razlozi zbog kojih bi Bačko Novo Selo moglo postati atraktivna seoska destinacija u Vojvodini i Podunavlju.

Izvor: www.backonovoselo.com, www.wikipedia.org

Gallery

Bačko Novo Selo
Bačko Novo Selo
Bačko Novo Selo
Bačko Novo Selo
Bačko Novo Selo